Crazy diamond

Batch #12

2014-09-10 17.14.08

Denne gangen ble det en del bryggeritekniske utfordringer…

Vi hadde organisert et bryggesett fra Nøgne Ø som skulle produsere en Python Pilsner.

Kort sagt så var det mye mer korn i pakken fra Nøgne Ø enn det som det er plass til i det korte maltrøret til 50-literen. Selv om det ikke stod på viljen, så var det ikke mulig å få i alt kornet, og når vi tvang filterduk og sil på øverst i maltrøret og slo på pumpene, så var det ekstremt lite trafikk gjennom maltrøret og en del av malten var ganske tørr etter gjennomført mesking. Ikke noe høydepunkt i bryggekarieren der altså.

Det er vanskelig å kaste vørter som det smaker sånn nogenlunde søtt av (OG på 1,057 i stedet for planlagte 1,084) så vi hadde i champagnegjær og satt til gjæring.

Etter flasking og modning i 6 måneder så begynner den å smake litt mindre funk, fortsatt uvanlig søt, men fruktig og artig som drikk. Ligner ikke på noe annet vi har smakt hittil, men den er klar og har absolutt en egenart, så derav navnet.

Oppskriften: Pilsnermalt, Crystal Wheat Malt, Cara Blond og Dememera sukker. Aurora, Saaz og Cascade humle. Lalvin EC-1118 champagnegjær.

 

ABV: 6,0% – IBU: 27 – EBC: 23 – Brygget 18.03.2014 og flasket 28.03.2014 med gullkork.

Brygget av Jørn, Ole W. og Ole